29 Şubat 2012 Çarşamba

ELİF'İN MUTFAĞINDAN SUFLE:)


Mutfakla aram çok iyi olmasa da çevremdekiler damak zevkime güvenirler:) Özellikle tatlılar konsunda... Genelde her konuda kendimi frenleyebiliyorum ama tatlı söz konusu olduğunda resmen gözüm dönüyor:) Bu fotoğraftaki sufle de kuzenimin yaptığı portakal soslu sufle. Çok yerde sufle yedim ama hiçbiri Elif'in portakal soslu suflesi gibi olmuyor. Sizin için tarifini istedim. Bence sufleyi seviyorsanız bir deneyin. Eğer tatlı zevklerimiz yakınsa beğeneceğinizi düşünüyorum. Zaman zaman arkadaşlarımın en güzel yaptıkları tatlıları sizlerle paylaşmaya devam edicem:) Umarım beğenirsiniz...

MALZEMELER(4 KİŞİLİK)
4 ADET SUFLE KABI
160 GR BİTTER ÇİKOLATA
250 GR TEREYAĞI
4 ADET YUMURTA
2 KAŞIK ŞEKER

SOSU İÇİN
1 PAKET KREM ŞANTİ
1 BARDAK SÜT
80 GR BEYAZ ÇİKOLATA
1 PORTAKAL

YAPILIŞI
4 adet sufle kabını yağlayıp, fırını 180 derecede ısıtın. 160 gram çikolatayı 250 gram tereyağı ile benmari usulü eritin. Çikolatanın kömürleşmemesine dikkat edin. Eriyen çikolatayı soğumaya bırakın. 
4 yumurta akını 2 kaşık şeker ile köpürene kadar çırpın. 4 yumurta sarısını da eriyen çikolata karışımına ekleyip iyice karıştırın. Son olarak soğumaya bıraktığnız çikolata ile yumurta akını karıştırın. Fırında 10 dakika pişirin. 
Sosu için: 1 paket krem şantiyi sütle çırpıp krema haline getirin. Bu arada 80 gram beyaz çikolatayı eritip kremşantiyle karıştırın ve içine 1 portakal kabuğu rendeleyin ve 1 yemek kaşığı portakal suyu ekleyin. Afiyet olsuun:) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder