23 Aralık 2011 Cuma

ERKEKLERE KIŞ SEZONU PARFÜM ÖNERİLERİ:)

























Yoğun istek üzerine erkekler ile ilgili bir post paylaşıyorum:) Blog açtığımdan beri sadece bayanlarla ilgili şeyler paylaşmıştım. Bu kez sevdiğim erkek parfümlerini seçtim. Abimin de olmasının verdiği tecrübeyle seçmem hiç zor olmadı:)
Malum kış aylarındayız ve fresh kokular yerine daha yoğun baharat kokularının tercih edilmesi daha doğru. Bu nedenle baharat ağırlıklı sevdiğim parümleri seçtim. Ayrıca kalıcı olmaları da önemli. Evden çıkarken sıktığımız parfümlerin gün boyu üzerimizde kokosunu koruması hepimizin tercihidir. İşte kalıcı, baharatlı, güçlü esanslı farklı parfümler:

JEAN PAUL GAULTIER KOKORICO: Şaşırtıcı, dobra, afrodizyak, ve enerji dolu olarak tanımlanıyor. Kokorico incir yaprağı, kakao, vetiver ve paçuliden oluşan bir parfüm. Önden bakıldığında yüz görünüyor. Arkadan bakıldığında ise Gaultier'ın klasik şişesi görünümünde.

TOM FORD: Limon yaprağı yağı, italyan bergamudu,mandalina kabuğu,menekşe yaprakları ve Tom Ford Men'e özgü senede yalnızca üç hafta boyunca tomurcuk veren Fas üzüm çüçeği bulunuyor. 

DOLCE&GABBANA THE ONE: Klasik, sıcak, erkeksi bir parfüm. İçende bergamot, kişniş, fesleğen var. 

COMME DES GARÇONS: Her yerde satılmayan (Harvey Nichols ve bazı internet siteleri dışında), fiyatları yüksek, çok farklı konsepte sahip parfümleri git gide daha çok ilgi çekiyor. İlk olarak yoğun bir baharat kokusu öne çıksa da daha sonra karanfil ve tarçın kokusu hissediliyor.

COSTUME NATIONAL COSTUME SCENT INTENSE: İşte en sevdiğim erkek parfümüne geldi sıra:) Son zamanların en iddialı parfümü olduğunu düşünüyorum. Keskin ve kalıcı bir parfüm. Unisex olarak geçse de kesinlikle erkek parfümü. İçerisinde amber, amber çiçeği ve yasemin çayı var. Şiddetle tavsiye ederim:) Tekin Acar ve Harvey Nichols'da bulabilirsiniz. 

AMOUAGE HONOUR: Erkek ve kadın için hazırlamış unisex bir parfüm. Sardunya, paçuli ve tonka fasülyesi gibi birçok esans barındırıyor. Baharatlı odunsu bir kokusu var ve kış ayları için oldukça ideal. Harvey Nichols'da bulabilirsiniz.

1 yorum:

  1. Costume'den abimde kullanmıştı gercekten çok guzell:) dolce the one bayan'da benim wazgecilmezimdir ne kullanırsam kullaniyim o hep wardir:))

    YanıtlaSil