23 Aralık 2011 Cuma

SİZ DE YEDİNİZ Mİ?:)

Ben yaşamak için yiyenlerden değil, yemek için yaşayanlardanım:) Yeni lezzetler, yeni mekanlar keşfetmek büyük bir zevk. Gittiğim yerlerde mutlaka "en"lerim vardır ve çoğu zaman onları yemek için giderim. Tabi ben yeni lezzetler keşfederken yalnız değilim. Bana her daim eşlik eden, yemek yemeyi benim gibi çok seven ve aynı damak tadına sahip olduğum canım arkadaşım Cansu da var:)
Sizin için vakit geçirmeyi sevdiğim mekanların en sevdiğim yemeklerini, kahvaltılarını ve tatlılarını hazırladım. Eğer hala bu lezzetleri keşfetmediyseniz en yakın zamanda tadın isterim. Sizin de keşfettiğiniz güzel yerler ve tadlar varsa benimle paylaşın:)

 Hayatımda yediğim(Abbas dahil) en güzel WAFFLE Big Chefs'in waffle'ıdır. Süt kokan kreması hiçbir yerde yediğim waffle kremasına benzemiyor. İsterken karışık meyveli istemeyi unutmayın:)

 ÇİLEKLİ TART denildiğinde ilk aklıma gelen yer The House Cafe. Ev yapımı çilekli tartı özellikle onu yemek için gidilmeye değer. Altındaki kıtır hamuru, kreması, çilekleri kesinlikle favorimdir.

 Ankara'da Çukurambar'a yeni açılan bir restoran. Denediğim tüm yemekler güzeldi ama BRUNCHINI özellikle tavsiye ederim.

 Limonata Nişantaşı City's'in üst katında İzzet Çapa'nın açtığı bir yer. Ortamı, menüsü çok hoş. Özellikle de MOZAİK PASTASI:) 


  İstanbul Bebek'te ilk olarak manzarasıyla daha sonra da KAHVALTISI başta olmak üzere yemekleriyle doyuran bir yer.



 MAGNOLİA deyin bana yeter:) Kriz halinde canımın istediği bir tatlı. Manda sütünden yapılıyor. En güzel çeşidi muzlu, üzeri çikolata soslu olanı. Mutlaka deneyin!



 Aslında çok fazla ŞİNİTZEL sevmem ama Kitchenette'in ki bir başka. Üzerini galetayla kaplıyorlar ve yanında kendi specialleri olan patates salatasıyla sunuyorlar. 


 Yine Ankara Çukurambar'da olan bir yer. İçinde hem restoranı hem fırını hem de marketi var. Fırıncı olmasından da kaynaklı olsa gerek PİDELERİ muazzam. Yolunuz düşerse deneyin derim.



 Ankara Kentpark AVM'nin içinde KÖFTE yenilebilecek en güzel yerlerden birisi. Genelde yer bulamazsınız. Eğer azimliyseniz uzun bir kuyruğun ardından yiyebilirsiniz. Bence değer:)












2 yorum:

  1. Tebrikler cnm gercekten ankara 'da olan en lezzetli mekanlar bunlar ve herkes tavsiyelerinden denesin derim:)))

    YanıtlaSil
  2. harika mekanlar ve mükkemel lezzetleri:) herkes denemeli mutlaka:)

    YanıtlaSil